miercuri, 19 iulie 2017

Dupa inmormantare obiceiuri

Dupa inmormantare obiceiuri

Fardurile, rujatul si celelalte sunt obiceiuri paganesti, pentru care vor suferi si cei. Familia celui decedat cheama la masa, dupa inmormantare , pe cei care au . Organizarea după datini e cel puțin la fel de traumatizantă ca pierderea în sine. Citește și Fotografii cu obiceiuri de înmormântare ciudate, dar frumoase, de . Randuieli si obiceiuri de dupa deces.


Dupa inmormantare obiceiuri

Cu totii stim ca trupul unui mort se spala dupa deces cu apa curata, dar putini stiu ca acest lucru . Pomenile si practicile funerare sunt savarsite in zilele in care mortul mai este inca in casa, in timpul inmormantarii si dupa inmormantare. Iata care sunt obiceiurile de inmormantare. Dupa ce persoana draga si-a dat ultima suflare, raposatul trebuie spalat cu apa curata, stropit cu agheasma si . Când cel decedat este transportat către biserică, pe drum sunt așternute niște “punți” . După înmormântare toţi se întorc la casa mortului, la pomană.


Copiilor li se pune masa pe jos şi li se dă atât mâncare cât şi colac. Obiceiuri de inmormantari conform Bisericii Ortodoxe. Din randul traditiilor – ce rol au banii, ce se intampla in diminetile si serile de dupa inmormantare. O adevarata tragedie, pierderea celor dragi aduce cu sine si nevoia de a bifa ritualul crestin de inmormantare. Dupa caz, in functie de regiune, de origine si de.


Dupa inmormantare obiceiuri

Dupa slujba ce se oficiaza la casa decedatului, se organizeaza procesiunea de. Dupa inmormantare , este obiceiul ca familia persoanei decedate sa organizeze o masa de pomenire pentru pe cei care au luat parte la ceremonie, rude, . In traditia populara, ritualul inmormantarii este respectat cu rigoare, intrucat omul este privit ca un suflet care continua sa traiasca dupa trecerea in taramul de . Toate aceste traditii inmormantare au rolul de a aduce omagii, de a cinsti memoria persoanei decedate, de „a-l ajuta” dupa trecerea in nefiinta. Priveghiul şşşşşţsţţşţţţţţiţşşţ plângerea mortului. Ceremonialul de înmormântare oferă îndoliatului diferite posibilităţi de exprimare a durerii sufleteşti care, după. Indata dupa moarte urmau o serie de acte cu caracter social.


De aceea, la inmormantare participa, intr-un fel sau altul, intreaga colectivitate. De la început trebuie să specificăm că în Lereşti nu se întâlneşte obiceiul semnelor de moarte. Obiceiul de a sparge o cană sau un vas atunci când decedatul este scos din casă.


Exista obiceiul ca femeile să poarte doliu patru ani după moartea soțului iar. Ciubotaru – aceasta este a treia etapă de . Dupa ce si-a dat ultima suflare, raposatul este spalat cu apa curata, stropit cu agheasma si imbracat in haine curate. Astfel, după cum tocmai ai aflat, ritualurile de înmormântare sunt total diferite, lucru care atestă că fiecare țară în parte este unică și frumoasă . După cum afirmă renumitul etnograf I.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare