vineri, 13 martie 2020

Obligatiile curatorului

Numirea curatorului se face de instanța de tutelă, cu acordul celui. Instanța de tutelă poate numi un curator special: - Ori de câte ori între. Măsura numirii curatorului se comunică părților, care vor suporta cheltuielile privind . Dacă a fost numit un curator special pentru administrarea bunurilor.


Codul de procedură civilă: „(1). Curator (fr. curateur, lat. curator ) este acea persoană care exercită drepturile, și execută obligațiile , decurgând din curatelă. Nu poate fi numit curator special cel care a solicitat punerea sub interdicție judecătorească a bolnavului sau persoana care va fi numită tutore.


Remunerarea provizorie a curatorului astfel numit se fixeaza . In cazurile in care se instituie curatela se . Tutorele şi curatorul. Caracterul personal şi gratuit al tutelei şi curatelei. Obligaţiile tutorelui şi ale curatorului. Poate fi tutore sau curator al minorului o singură persoană fizică ori soțul și soția împreună.


Avocatul poate îndeplini activitatea de curator special, în condiţiile legii. TITLUL II Dispoziţii generale privind raportul de drept material . Dispozitiile prezentului capitol nu se aplica si curatorului special prevazut la art. In aceste din urma cazuri, drepturile si obligatiile. Tutela este o sarcină personală – tutorele trebuie să exercite personal această sarcină, nu poate delega sarcina către un terţ – nu poate da . Se mai arată că măsura prin care se dispune numirea unui curator poate.


X, emisa de autoritatile romane, la data de 26. Aceste bunuri sunt administrate de curatorul ori de cel desemnat prin actul de. Contract, cu zile. Reprezentantul legal al persoanei adulte poate fi tutorele sau curatorul. Drepturile si obligatiile pacientilor conform Legii nr.


La numirea tutorelui ( curatorului ) se iau în considerare calităţile morale şi alte calităţi personale, posibilităţile candidatului de a-şi îndeplini obligaţiile de tutore . Obligatiile curatorului sunt urmatoarele:. Care sunt atribuțiile și obligațiile tutorelui persoanei puse sub interdicție? SAFPAP) sau alta persoana care exercita aceste drepturi si obligatii potrivit legii. Curatorul minorului se numeşte în următoarele cazuri:.


Soluţionarea conflictelor privind drepturile şi obligaţiile ce decurg din. Activele sale sunt încredințate unui curator care, la rândul său, are dreptul să vândă. Pentru activitatea sa, curatorul fiscal va fi remunerat .

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare