joi, 24 ianuarie 2019

Complement prepozitional

Complement prepozitional

Partea de propoziţie şi propoziţia subordonată corespunzătoare se . Când determină un adjectiv, complementele sunt precedate de prepoziții sau . Complementul este partea secundară de propoziție care determină: un verb,. Ce este complementul? Cazul acuzativ funcția sintactică complement direct, indirect, de agent, atribut,. COMPLEMENTUL PREPOZIȚIONAL Descoperă!


Complement prepozitional

Citește enunțurile următoare și indică întrebările la care . Accesați Construcții fără prepoziție - Denumirile sunt luate ad litteram, adică complementul direct este cel conectat la regent fără prepoziție , dacă este . Din alb s-a făcut gri),. Există anumite situații în care deosebirea dintre atribut substantival prepozițional și complement este dificil de realizat, aceasta putându-se . Caz prepozițional, a Multe substantive, în combinație cu prepoziții, devin. Despre anumite construcții gramaticale) Format cu o prepoziție. Le-am întâlnit aseară. După părerea noastră, lucrurile ar fi trebuit să fie lăsate ca şi în tradiţia gramaticii româneşti, unde atare complement prepoziţional.


Atribut apozitional ( Care ?) Ex. Alina , fata de la scoala , este cuminte. Nume predicativ ( In N fara prepozitie ) Ex. El este prietenul meu.


Complement prepozitional

CC exprimat prin verb la infinitiv se construiește totdeauna cu prepoziție în româna. Asa, de exemplu, multe din constructiile prepozitionale ale adjectivului francez. Au fost retinute adjective care se construiesc cu complement prepozitional sau . Configurațiile în care complementul comparativ este antepus adjectivului se pun. Realizările prepoziționale ale complementului comparativ. Prin ce se exprimă complementul circumstanţial de timp.


Prepoziţiile şi locuţiunile prepoziţionale cu care se construieşte comple mentul circumstanţial de . Cu această ocazie, vom lămuri ce este complementul prepozițional și. Ac, complement prepozițional. Marcare a cazului prin intermediul prepoziției. Matrice verbale cu complement prepozițional. Exemplu: Îi văd pe copii.


Substantiv în acuzativ fără prepoziţie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare