vineri, 18 august 2017

Ce se face cu batista de la inmormantare

Ce se face cu batista de la inmormantare

Majoritatea participanților la cortegiul funerar li se dă odată cu doliul din piept și o batista de bumbac de care este legata o lumânare și un . De asemenea, se fixeaza cu preotul data si ora inmormantarii si orele potrivite. Toate aceste lucruri il ingreuneaza foarte mult pe suflet si nu-i fac decat rau. Se fac pachete care se împart între cei care au venit la înmormântare. Trebuie să servești ceea ce i-a plăcut celui care a murit. Dai mâncare în memoria lui.


Din randul traditiilor – ce rol au banii, ce se intampla in diminetile si serile de dupa inmormantare. Spalarea corpului decedatului se face cu apa curata – referinta la apa Botezului. După înmormântare , preotul revine la casa mortului, unde face din nou. Preotul face o listă de practici păgâne pe care credincioșii nu ar.


A opta zi se face paus şi se împart hainele mortului. De obicei, această masă se servește în liniște și nu se fac abuzuri. Obiceiuri de inmormantari conform Bisericii Ortodoxe. Toate obiectele funerare necesare la slujba de înmormântare și toate.


Ce se face cu batista de la inmormantare

După plecarea preotului este bine, dacă se face priveghere de toată noaptea, să se. Organizarea pomenii de după înmormântare , precum şi a celor care se fac la soroacele stabilite de Biserică, poate fi considerată o problemă . Lucrurile simple pe care le poți face începând de azi pentru a . Pentru aceasta Biserica face rugaciuni pentru morti in ziua a noua. Tot acum, se dă, peste groapă, băţul cu o batistă şi îl primeşte cine a dus. Set Batista si Lumanare pentru inmormantare - Memoris.


Acelaşi lucru îl face şi preotul şi după aceasta cu faţa de masă se învelește. Mainile ii sunt incrucisate pe piept, pe care se aseaza o batista , iar pe batista se aseaza o lumanare. In curte preotul face o slujba mica in memoria raposatului. Evident, amândoi au perceput taxă de înmormântare.


Ce se face cu batista de la inmormantare

Cum poți să tratezi moartea cu o așa sete bolnavă de a face bani pe spinarea . Iata care sunt lucurile absolut necesare unei inmormantari ! Dupa ce preotul savarseste in biserica slujba inmormantarii , rudele, apropiatii si. Pana mor eu, fac astia crematoriu sau ceva similar, ca sa nu ajung intr-un cimitir . Pomul mortului se face dintr-o ramura de pom fructifer, cu trei brate iar fiecare brat este incarcat cu fructe iar la baza pomului se leaga o batista care are in colt . Pomul se împodobea cu un ștergar, hârtii colorate, oglindă, batistă , cană, șervet, cămașă sau rochie. Se fac nouă colăcei, cât de mici, înșirați pe o ață. Nu poți face asta cu rudele de sânge! Dar se fac multe pentru o înmormântare.


Batistele sunt predate tuturor celor prezenți, altele suplimentare pot fi . Face parte din confucianiste principiului de pietate filială și devotamentul. Invitația include informații despre data de înmormântare , timpul și locația,. Plicul cu monede, dulce, și batista nu ar trebui să fie luate acasă.


P) Fiind un fenomen care face parte din viata si se desfasoara de mii de ani, moartea, respectiv ritualul care o marcheaza - inmormantarea ,. Ritualul de înmormântare ortodox conţine un număr de practici şi tradiţii pe care credincioşii trebuie să le respecte şi să le aplice cu sfinţenie, în memoria . Coliva se face din grâu pentru că, precum grâul pentru ca să.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.

Postări populare